Sisački vodovod 22 svibnja, 2018

Posjet učenika Tehničke škole Sisak Sisačkom vodovodu

U sklopu dugodišnje suradnje u utorak 08.svibnja 2018.god. učenici 4.e razreda, smjer: ekološki tehničar Tehičke škole Sisak sa svojim profesorima u sklopu nastave iz biologije i kemije posjetili su Sisački vodovod – Službu kontrole kvalitete vode.

Tijekom posjete učenici su upoznati sa postupkom proizvodnje, načinom dezinfekcije, te distribucije vode za ljudsku potrošnju do krajnjih potrošača. Učenici su obišli prostore fizikalno-kemijskog i mikrobiološkog laboratorija i dobili detaljna saznanja o vrsti i opsegu analiza, metodama analiza, te broju potrebnih uzoraka vode za ljudsku potrošnju u svrhu ispitivanja njezine zdravstvene ispravnosti.

Neki od prisutnih učenika obavili su u Službi kontrole kvalitete vode stručnu praksu u trajanju od 80 sati, te tako stekli znanja i vještine temeljene na praktičnom radu, pa su imali priliku svoja iskustva podjeliti i sa ostalim učenicima.

Na kraju posjete profesori su rekli da nastoje učenicima omogućiti što bolje stjecanje kompetencija kroz različite oblike učenja i poučavanja stručnih znanja,a kao najbolji model pokazuje se učenje na radu, odnosno kvlitetna suradnja s realnim sektorom, te će stoga Sisački vodovod i dalje nastvaiti suradnju u cilju edukacije učenika kroz predavanja, posjete ili stručnu praksu.